Cтворени услови за реализацију привредних и инфраструктурних пројеката у општини Шипово

20.04.2017 Актуелно

 

Додик је истакао да Шипово има агилну општинску управу која планира реализовати значајан број привредних и инфраструктурних пројеката.

„То су пројекти значајни за локалну заједницу, међу којима су путеви, уређење центра Шипова, изградња спортске дворане, водовода и канализације. Већ је обезбијеђена финансијска конструкција за реализацију ових пројеката“, рекао је Додик новинарима у Шипову, након састанка са Ковачем.

Он је нагласио да је Шипово богато природним ресурсима које би требало на прави начин користити.

„Радује ме приступ локалне управе која жели сагледати на који је начин могуће стратешки газдовати и управљати природним ресурсима, међу којима су вода и тресет. Захваљујем начелнику општине за све што је овдје урађено, а институције Српске ће помоћи у рјешавању проблема“, додао је Додик.

Начелник општине Шипово Милан Ковач рекао је да је Шипово богато природним ресурсима које је неопходно на прави начин искористити.

„На данашњем састанку смо договорили реализацију низа стратешких пројеката у области реалног сектора и ревитализацију привредних субјеката, међу којима је и гипсара. Шипово је општина која располаже залихама тресета, бетонита, гипса, шуме и воде, односно потенцијалима који морају бити искориштени на прави начин“, каже Ковач.

Он напомиње да је циљ општинске администрације реализација и инфраструктурних пројеката.

Ковач је захвалио предсједнику Српске што је данас посјетио ову општину.

Састанку су присуствовали министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Стево Мирјанић и министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић.

Архива