Cахрањенa Реформска агенда и аранжман са ММФ-oм

05.04.2017 Актуелно

„За сахрањивање аранжмана и реформске агенде одговорна је већина на нивоу БиХ“, рекао је Тегелтија.

Он је навео да сваки пројекат Републике Српске, који је везан за БиХ, има само проблеме, те да се дефинитивно мора покушати изаћи из кризе у БиХ и да је крајње вријеме да се престане обмањивати јавност.

„Када дођу представници међународне заједнице, онда су пуна уста реформске агенде, европског пута и тако даље. Када дође на ред усвајање обавеза дефинисаних агендом, онда не постоји већина на нивоу БиХ. СНСД је био јасно опредијељен да покуша да спаси образ заједничким институцијама БиХ, прије свега пред међународном заједницом, али и пред неким другим пословима“, рекао је Тегелтија новинарима у Народној скупштини Републике Српске.

Он је изразио жаљење што је Савез за промјене прихватио да буде дио кризе у ФБиХ и што је показао да је против Реформске агенде.

Тегелтија је поручио да треба да престану да се крију иза приче о пољопривредницима, јер је Република Српска рекла да ће обезбиједити додатних 10 милиона КМ за потребе регресираног плавог дизела.

„Садашње игре које се тамо воде по писању неких амандмана имају за циљ неке послове са бензинским пумпама, не са пољопривредним произвођачима“, истакао је Тегелтија.

Он је рекао да Република Српска већ годину дана функционише без аранжмана са ММФ-ом, те да ће тражити друге изворе, иако су средства ММФ-а најповољнија.

Архива