Влада Српске испунила све обавезе из Реформске агенде

16.03.2017 Актуелно

„У БиХ увијек постоји искривљена слика, па тако о Европи и реформама увијек причају они који блокирају реформе, а они који не причају о томе превише углавном обаве све реформске захвате. Ми смо тако и радили“, рекла је Цвијановићева новинарима у Источном Сарајеву.

Она је навела да ће сутра заједно са предсједником Владе Федерације БиХ Фадилом Новалићем и предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем разговарати у Сарајеву са европским комесаром за проширење Јоханесом Ханом о томе докле се дошло у испуњавању Реформске агенде.

„Не очекујем ништа посебно од сутрашњег састанка. Биће то размјена мишљења“, рекла је Цвијановићева.

Иако постоји тренд да се шаљу позитивне слике о региону, Цвијановићева каже да је забринута оним што се дешава на западном Балкану.

„Никада нисмо имали више иницијатива за добросусједске односе и добру сарадњу, а да је било више нереда. Може се видјети колико је процеса тренутно отворено на западном Балкану и уопште не знамо како ће они бити затворени и ријешени. Добре иницијативе и слање добрих порука је евидентно. Видјећемо да ли ће то уродити плодом. Надам се да хоће“, рекла је Цвијановићева.

Она је констатовала да су Влада Републике Српске и све друге институције Српске става да треба постићи стабилност, да неке теме треба неутралисати и окренути се стварним темама.

„Међутим, у околностима гдје увијек имате оне који су паликуће не знате никад како ће се то завршити“, рекла је Цвијановићева.

Архива