Српска учинила све што се од ње очекује у оквиру економске агенде

05.03.2017 Актуелно

„Ми смо се овдје опредијелили за европски пут БиХ, без обзира на многе различитости и констатовали сви да је кључни проблем механизам координације који није заживио“, изјавио је Додик новинарима, након што је присуствовао састанку представника странака потписница Реформске агенде са високим представником ЕУ за спољну политику и безбједност Федериком Могерини.

Према његовоим ријечима, Савјет министара БиХ није испунио своје обавезе и урадио пословник о раду и нека друга акта из механизма координације.

„Колико сам разумио, то је приоритет који смо усагласили данас овдје“, истакао је Додик, који је и предсједник СНСД-а.

Он је поручио да је потребно да што прије профункционише механизам координације, упозоривши да ће бити проблем уколико до тога не дође.

Додик је истакао да се поставља питање, када се дође у ситуацију да се предају одговори на Упитник Европске комисије, ко ће то и како да уради.

„Власти и Влада Републике Српске прихватили су тај концепт механизма координације. Сада нема ниједног проблема, осим што то не функционише“, нагласио је Додик.

Он је рекао да је покушао да се разговара о теми шта је потребно учинити да се БиХ даље креће.

„Република Српска и ја нисмо против тога мада има много изазова и проблема. Оно што ми хоћемо је да је Република Српска видљива на европском путу. Кроз механизам координације то успијевамо“, рекао је Додик.

Он је навео да су предсједник СДС-а Вукота Говедарица и потпредсједник ПДП-а Игор Црнадак покушали да на састанку ситуацију у Републици Српској прикажу тежом.

„Мада сви знамо да је ситуација у ФБиХ бременита проблемима, нико од политичара из ФБиХ то није споменуо“, нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, Говедарица и Црнадак неистинито су приказали рад јавног сервиса Републике Српске.

„Политички је некоректно да се на овом мјесту користи ситуација за приземан политички обрачун“, нагласио је Додик.

Архива