СНСД нема намјеру да улази у власт на нивоу БиХ до 2018. године

09.03.2017 Актуелно

На питање да прокоментарише тврдње министра безбједности БиХ Драгана Мектића /СДС/ да „СНСД са СДА договара избацивање Савеза за промјене из власти на нивоу БиХ, како би постао њен дио“, Додик је у изјави Срни поручио Мектићу да не брине и да се бави спекулацијама до сљедеће године, када ће Савез за промјене да „излети“, а да СНСД уђе у власт.

„Није било никакве приче на ту тему, нити су /потпредсједник СНСД-а Никола/ Шпирић и /савјетник у кабинету предсједника Републике Српске Александар/ Врањеш били на састанку са СДА. То су чисте спекулције за којима нема потребе“, нагласио је Додик.

Он је поручио да СНСД није спреман да улази у власт са лидером СДА Бакиром Изетбеговићем, јер, како каже, њиме нису опчињени, те да ова странка са Изетбеговићем мора „рашчистити“ како је могао да злоупотријеби и сруши уставни поредак покушајем ревизије пресуде против Србије.

Додик је рекао да је очигледно да Мектић својим изјавама забавља јавност, поручујући му „да само настави“, те додао да Мектићеву причу да кабинет предсједника Српске предузима нешто против легитимних органа Србије „више схвата као дио неке „шеге“ коју он просипа“.

Додик је подсјетио да је веома јасно дата подршка актуелном премијеру Србије и кандидату СНС-а Александру Вучићу у трци са предсједника Србије, што ће и показати у данима који долазе.

Архива