Први март повод за избијање трагичних ратних сукоба

01.03.2017 Актуелно

Ти ратни сукоби настали су, као и у случају покретања ревизије пресуде против Србије пред Међународним судом правде у Хагу, прегласавањем и игнорисањем воље конститутивних народа у БиХ, саопштено је из СНСД-а.

СНСД подсјећа да у БиХ никада није усвојен Закон о празницима, па се, у складу са тим, ниједан празник не може називати празником БиХ, а поготово не трагични „1. март“.

„Такође, подсјећамо јавност да је питање празника у надлежности ентитета, па је тако према Закону о празницима Републике Српске, а без обзира на зле намјере и жеље Бакира Изетбеговића, један од републичких празника Дан Републике, који се обиљежава 9. јануара“, наведено је у саопштењу.

СНСД сматра да актуелни политички тренутак у БиХ захтијева јединство политичких фактора из Републике Српске, и констатује „да они који игноришу и који су спремни погазити закључке највише законодавне институције Српске, саучествују са онима који данас славе такозвани дан независности у покушају понижавања Републике Српске и њених грађана“.

Архива