Постигнута сагласност о измјенама Закона о акцизама БиХ

14.03.2017 Актуелно

Она је на конференцији за новинаре, након сједнице Фискалног савјета БиХ и састанка Колегијума за европске интеграције БиХ, истакла да је договорено и усклађивање ПДВ-а за 2016. годину.

Када је ријеч о Међународном монетарном фонду /ММФ/, Цвијановићева је истакла да је остало неколико дана или која седмица да буде завршен сав посао да би били испуњени рокови ММФ-а, изразивши наду да ће то бити и урађено.

Према њеним ријечима, када је ријеч о измјенама Закона о осигурању депозита, мораће се дјеловати амандмански јер су се у њему поткрале неке ствари за које није дата сагласност Владе Републике Српске.

„Очекујемо да ћемо кроз заједничке активност те недостатке отклонити“, поручила је Цвијановићева.

Она сматра да је на данашњем састанку Колегијума за европске интеграције БиХ урађен велики посао и то у потпуности, а не парцијално како је то до сада било.

„Имамо могућност да на основу новоусвојених, дефинисаних и у потпуности усаглашених пословника о раду свих тијела представници свих нивоа власти у БиХ могу почети конкретно да се баве својим пословима који су предвиђени механизмом координације“, истакла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, отклоњене су и све дилеме о учешћу представника свих нивоа власти.

„Стекле су се претпоставке да за све оно што смо до сада радили појединачно на нивоу наших институција, као што је и давање одговора на Упитник Европске комисије, сада имамо механизам да све објединимо и у оквиру рокова просљеђујемо Европској комисији“, нагласила је Цвијановић.

Архива