Изетбеговић изазвао политичку кризу у БиХ, СДС његово понашање релативизује

10.03.2017 Актуелно

„Умјесто озбиљног одговора на Изетбеговићево напуштање институција и доношења одлука по сарајевским ћошковима, а не у заједничким институцијама, СДС се одлучио за политички комформизам који значи ‘Српску дамо, фотеље не дамо“, рекао је Срни Додик, који је и лидер СНСД-а.

Према његовим ријечима, укоилико је инсистирање на очувању интереса Републике Српске продубљивање кризе, СНСД прихвата ту одговорност, уз напомену да је годинама показивао да му је Српска на првом мјесту.

„Да је СДС и помислио на српске националне интересе, а не на личне, сасвим сигурно не би остали највјерније слуге Изетбеговића, спремне да слуђују народ у Републици Српској како то све раде због њихових интереса“, истакао је Додик.

Он је додао да Савез за промјене, на челу са СДС-ом, није показао како се бране интереси Српске, него су показали „како се бране плате, дневнице, привилегије, а све кријући се иза националних интереса“.

„Колико је /предсједник СДС-а Вукота/ Говедарица политички неписмен говори и његова теза како ће долазак /премијера Србије/ Александра Вучића у БиХ бити моменат када ће криза бити побијеђена. Премијер Србије није ништа учинио да би ова криза настала у БиХ, те не може бити одговоран ни за њено рјешавање. Премијер Вучић је добродошао свуда и увијек, само СДС не треба да се заноси мишљу да ће премијер Србије да се мијеша у унутрашње проблеме БиХ“, истакао је Додик.

Архива