Додик: Тужилаштво БиХ ради селективно

29.03.2017 Актуелно

Додик је рекао да то што још није формиран предмет за покушај убиства премијера Србије Александра Вучића, 11. јула 2015. године у Поточарима, па до свега што се дешава, показује да се у Тужилаштво БиХ не може имати повјерење.

„И ово што се сада дешава око Софтића нека је бошњачка заврзлама која треба да доведе до тога као да се нешто креће, а у суштини да ништа не буде“, рекао је Додик новинарима у Зворнику.

Ако се ико лажно представио, каже Додик, онда је то Изетбеговић, који је подстицао Софтића, иако је прије двије-три године говорио да је бивши агент БиХ.

„То најбоље показује уговор који су имали за његове услуге који је финансијски тежак 150.000 КМ, као и то да је дио већ плаћен“, рекао је Додик.

Он каже да потписи Изетбеговића и Софтића у вези са тим говоре о томе да је то заједничко удружење које је требало нешто да направи.

Тужилаштво БиХ званично је формирало предмет против бившег агента БиХ пред Међународним судом правде у Хагу Сакибом Софтићем у вези са подношењем захтјева за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије, потврдио је данас Срни портпарол ове правосудне институције Борис Грубешић.

Међународни суд правде у Хагу је још крајем маја прошле године обавијестио Софтића да га не сматра агентом БиХ пред тим судом, али је бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, упркос томе, преко Софтића, у фебруару поднио захтјев за ревизију пресуде по тужби против Србије.

Предсједник Међународног суда правде Рони Абрахам потврдио је да је Суд одбио да у поступак узме захтјев за ревизију управо стога што о именовању агента, ни о покретању поступка за ревизију, није добио никакву одлуку Предсједништва БиХ.

Архива