Додик: СДС „неће“ са Изетбеговићем, а хвале га пред Могеринијевом

07.03.2017 Актуелно

„Не знам с ким да разговарамо. Кад се буду консолидовали и кад буду имали довољно политичког карактера да о озбиљним темама причају на озбиљан начин, онда и ми можемо да причамо с њима“, рекао је Додик.

Лидер СНСД-а каже да ова партија због Шефика Џаферовића није улазила у парламент БиХ дуже вријеме, наводећи да њихов приступ није била блокада парламента БиХ, већ намјера заједничког наступа српских странака о питањима за која се сматра да морају да се ставе на дневни ред.

„Ако они не желе да рјешавају питања која су у нашем интересу, онда не желимо ни ми њихова питања да рјешавамо. То је био наш приступ“, истакао је Додик.

Он је за РТРС рекао да СДС и остале партије сада покушавају своје подаништво Бакиру Изетбеговићу да доказују клеветама на рачун СНСД-а.

„Нама то није проблем. Ми се понашамо у складу са закључцима Народне скупштине. То што су они отрчали одмах у Савјет министара и тамо држали сједнице, то што СДС зависи од једне групе тамо одметнутих људи, то је друга прича“, каже предсједник СНСД-а, наводећи да су то несхватљиве ствари, које се морају објаснити јавности.

Коментаришући јучерашње обраћање Младена Босића, Додик је навео да једино на шта га то име асоцира јесте „шест хиљада марака, које ће потрошити на фешту, а коју ће организовати у Бањалуци, чим дође сунчано вријеме“.

Архива