Додик: Иванић има преча посла у институцији у којој прима плату

23.03.2017 Актуелно

„С обзиром на то да ни њему ни људима из Савеза за промјене /СзП/ не полази за руком да изађу на крај са самовољом Бакира Изетбеговића, Иванић је одлучио да мало ‘сређује’ ствари у Српској. Ако се не би петљао у послове у вези са парламентом БиХ, како сам рече, зашто окупља парламентарце у Сарајеву, и ако је забринут за споразум с ММФ-ом зашто се не потруди да тај споразум испоштују одговорне заједничке институције, јер је Влада Републике Српске испунила све обавезе“, истакао је Додик.

На питање Срне да прокоментарише тврдњу Иванића да Српској пријети „ватрено прољеће, да је чека тешко вријеме и да ће многи буџетски корисници бити у великим проблемима“, Додик је рекао да Иванићу као политичару нико не спори право да говори о свим релевантним темама и у Републици Српској и у БиХ, али да не може да се отме утиску да „управо Иванић и његови политички партнери из СзП, али и ФБиХ прижељкују, како он то каже, ‘ватрено социјално прољеће’ у Српској које, додуше, под другим називима најављују десет година“.

„Као предсједник Републике Српске увијек сам био и увијек ћу бити подршка и Влади Републике Српске, али и свим радницима и грађанима Српске, што сам радио и прије пар дана када је био штрајк дијела радника у Жељезницама Српске“, поручио је Додик.

Он је нагласио да Република Српска функционише стабилно, као и све њене институције, уредно сервисира све своје обавезе и, што је најважније, кроз дијалог и компримисе рјешава све проблеме на које као држава и друштво наилази.

„Бити предсједник Републике Српске не значи парадирање по земљи и свијету. Функција предсједника Републике Српске управо значи бити уз свој народ и кад је лијепо, али и када је тешко. Хвала Иванићу што брине о предсједнику Републике Српске, али мислим да има преча посла у институцији у којој прима плату, а која је, што и он не негира, практично урушена“, рекао је Додик.

Архива