Изетбеговић угасио свјетло будућности БиХ

22.02.2017 Актуелно

Након састанка са предсједником Србије Томиславом Николићем, премијером Србије Александром Вучићем и предсједавајућим Предсједништва БиХ Младеном Иванићем, Додик је рекао да је Изетбеговићев захтјев за ревизију формално атак против Србије, али је он усмјерен против свих Срба ма гдје се они налазили.

„Ово је атак мржње према свим Србима и крах помирења у БиХ је евидентан. Да има права и правде одлука о покретању ревизије не би могла ни бити донесена“, истакао је Додик.

Додик је рекао да је циљ ове ревизије двојак – први да се од Београда наплати вишемилионска одштета, а други да се укине Република Српска, да се докаже да је „почињен геноцид“.

Он је нагласио да је овом одлуком исказана намјера Бошњака да својатају БиХ, а Бакир Изетбеговић и они који су га окружили да ово учини окупирани су трајном мржњом према Србима.

„Због тога су пропали и напори међународне заједнице да доведу до помирења у БиХ. Ако неко мисли да може у име нас да одлучује вара се. Раније су то покушали са Хрватима, да сруше њихов статус у БиХ, а сад то покушавају са Србима“, подсјетио је Додик и поручио да то неће моћи.

Предсједник Српске изразио је задовољство чињеницом да су Срби у БиХ по овом питању исказали јединство и захвалио руководству Србије на данашњем разговору.

„Политичке снаге Срба у БиХ су јединствене. Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић је предузео низ важних корака. У понедјељак, 27. фебруара, имаћемо посебну сједницу парламента у вези са питањем ревизије и донијети закључке. Вјерујем да ћемо и тада бити јединствени“, истакао је Додик.

Архива