Изетбеговић одлучио да направи тоталну кризу

24.02.2017 Актуелно

Додик је нагласио да су дешавања у Предсједништву БиХ јасно показала да није донесена одлука о покретању ревизије, те нагласио да Република Српска мора сачувати јединство у овом тренутку.

„Изетбеговић је одлучио да направи тоталну кризу, али мора бити свјестан да не постоји формално правни основи за покретање ревизије“, рекао је Додик за РТРС.

Он је додао да је Изетбеговић „изазвао кризу у БиХ за коју се толико залаже“ и изразио увјерење да ће из те кризе највећу штету претрпјети БиХ, из које неће моћи дуго да изађе.

„Без обзира на разлоге Изетбеговића, јасно је да он улази и уводи нову праксу понашања у заједничким институцијама БиХ и сада они који из Републике Српске говоре о томе како се не треба понашати, овако или онако, сада им је јасно да Изетбеговић не оклијева да изађе из свих институција и система онда када њему то одговара“, навео је Додик.

Предсједник Српске је додао да је ово сасвим нови слијед догађаја.

Према његовим ријечима, Изетбеговићева прича о геноциду и агресији је потпуна лаж.

„Не могу Срби из Републике Српске и Федерације и истјерани из Сарајева бити агресори, нити је почињен геноцид онако како он замишља. Република Српска мора остати јединствена у овоме и јединство морамо градити искључиво у чињеници да нам је савршено јасно да су стално присутни напори Бошњака муслимана из Сарајева да начине штету Србима у цијелини, поготово Републици Српској“, закључио је Додик.

Архива