Додик – Томаш: Слиједе пројекти вриједни 1,5 милиона КМ

02.02.2017 Актуелно

Додик је истакао да су за ову локалну заједницу приоритети инфраструктурни пројекти и запошљавање, као и подршка сектору пољопривреде, односно све што води ка повећању стандарда и побољшању живота њених становника.

„Разговарали смо о повољностима које општина Прњавор може извући изградњом ауто-пута чији се завршетак, уколико временски услови дозволе, очекује у рано прољеће идуће године. Биће санирано и око 30 километара прилазних путева, што ће допринијети да Прњавор већ овог љета изгледа другачије“, рекао је Додик.

Он је као добар пројекат навео пословну зону „Вијака“ и најавио да ће републичка власт у овој години подржати запошљавање путем посебних и специјалних програма.

„Направили смо добар посао за грађане ове општине, што ће се осјетити и показати чињеницом да постоји одговорност према различитим категоријама и структурама као што су студенти којима су повећане стипендије“, нагласио је Додик.

Он је подсјетио и да су у овој локалној заједници повећани подстицаји пољопривредницима.

„Заједно са мјерама које Влада Републике Српске предузима до 15. марта регулисаћемо проблем исплате заосталих подстицаја у пољопривреди. Наравно да то представља потешкоћу, али Српска ће то питање ријешити овог прољећа и неће бити дуговања из претходних година, већ ћемо се усмјерити на текуће субвенције и подстицаје које ћемо исплаћивати“, најавио је Додик.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да је резултат данашњег састанка, између осталог, договор о изградњи два кружна тока, на улазу у град и на Вијаци, као и пјешачким стазама од Средње школе према граду и преко Бабовца.

„Један кружни ток ће реализовати општина Прњавор, други Јавно предузеће ‘Путеви Републике Српске’, док је предсједник Додик обећао да ће средствима из свог кабинета финансирати изградњу пјешачких стаза за ученике“, појаснио је Томаш.

Томаш је навео да је било ријечи и о пројектима који су у току, а које је финансирала Влада Републике Српске, прије свега о изградњи ауто-пута, са санацијом приступних путева.

„Предсједника смо упознали о чињеници да смо око 60 одсто пословне зоне `Вијака` укњижили на општину Прњавор и створили предуслове за будући развој општине, те да смо тренутно у процесу стварања инфраструктурних претпоставки за градњу у овој пословној зони. Пројекат водоснабдијевања ‘Повелич’, за који је предсједник још 2008. године обезбиједио 5,7 милиона КМ, приводи се крају“, рекао је Томаш.

Он је подсјетио да је у току и пројекат Владе Републике Српске за реновирање Основне школе „Никола Тесла“ који би требало да буде завршен до краја марта, а чија је вриједности више од 700.000 КМ.

Архива