Додик: Cрпска ће бити вјечно захвална Чуркину

20.02.2017 Актуелно

Додик је истакао да ће Република Српска бити вјечно захвална Чуркину на важном скретању пажње на ставове Српске и њиховом аутентичном и за Српску врло важном представљању на сједницама Савјета безбједности УН приликом расправа о БиХ.

„Амбасадор Чуркин остаће упамћен као личност која је својим животом и радом постао истакнута фигура у напорима руске дипломатије на остваривању вриједности слобода у свијету, а нарочито у нашем региону. Његова смрт представља велики губитак не само за породицу и пријатеље него и за цијелу Русију, и дипломатију у свијету уопште“, навео је Додик.

Додик је, у телеграму којег је упутио у име грађана Републике Српске и своје лично име, истакао да је са великим жаљењем примио вијест о смрти Чуркина, посебно због чињенице да је отишао изузетан дипломата који је часно служио својој земљи.

„Изражавам Вам саучешће и молим да изразе нашег саосјећања пренесете и породици преминулог амбасадора Виталија Чуркина. Ваша екселенцијо, примите изразе мог дубоког поштовања“, наведено је у телеграму саучешћа предсједника Републике Српске.

Руски амбасадор при УН Виталиј Чуркин умро је данас у Њујорку у 64. години.

Архива