Цвијановићева присуствовала Националном молитвеном доручку у Вашингтону

02.02.2017 Актуелно

Премијер Српске се у оквиру Националног молитвеног доручка сусрела и са новоименованим државним секретаром САД Рексом Тилерсоном коме је честитала именовање на мјесто државног секретара САД и изразила опредијељеност Републике Српске за сарадњу са новом америчком администрацијом, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Цвијановићева је нагласила да учешће на међународним догађајима као што је Национални молитвени доручак има не само снажан симболички значај, него и да представља добру прилику за размјену мишљења са представницима америчких институција, као и учесницима из других земаља.

Молитвеном доручку традиционално присуствују представници америчке администрације, Конгреса, дипломатског кора, те истакнути представници економског, политичког и јавног живота из цијелог свијета.

У оквиру службене посјете САД, Цвијановићева је учествовала и на догађајима у оквиру овогодишњег 65. Молитвеног доручка међу којима је био и међународни свечани ручак /International Luncheon/, а данас у касним поподневним часовима, према средњовропском времену, предсједник Владе Српске би требало да присуствује и свечаном ручку балканских лидера /Balkan Leadership Luncheon/ који ће окупити истакнуте представнике политичког и јавног живота из југоисточне Европе.

Молитвеном доручку данас је присуствовао и начелник општине Сребреница Младен Грујичић.

Архива