AЖС осуђује неуставно и ванинституционално дјеловање Бакира Изетбеговића

25.02.2017 Актуелно

Цвијановићева је након сједнице Предсједништва Актива жена СНСД-а истакла да је наведени захтјев продубио неповјерење и успорио и осујетио све покушаје да се подигне ниво стабилности и бољег разумијевања у регији.

Она је навела да је један од закључака Предсједништва Актива жена СНСД-а осуда праксе да се политички процеси уводе у правосуђе, што урушава цјелокупан систем, повјерење и демократски капацитет оних који су изабрани од народа.

„Један од закључака је важност одржавања сједнице Народне скупштине у понедјељак. Очекујемо од свих представника да покажу то потребно јединство и да се дефинише одређена платформа за поступање представника Српске на нивоу БиХ, који сада у својим рукама носе алате, и да покажу на који начин треба да се штити и брани интерес Српске“, рекла је Цвијановићева.

Она је рекла да је тужба насловљена на Србију, али да је стални циљ политичког Сарајева обрачун са Српском.

„Потребан је активизам свих структура, на свим нивоима власти у оквиру БиХ и мислим да је до тога могуће доћи. Апелујемо кроз своје закључке Актива жена да се до тога дође“, поручила је Цвијановићева.

Цвијановићева је рекла да се на састанку дискутовало и о економској ситуацији због насталих проблема након што су некада усаглашене ствари у оквиру партнера остале неизвршене.

Архива