АЖС Добој: Новогодишњи пакетићи за дјецу из осам вишечланих породица

14.01.2017 Актуелно

Ријеч је о традиционалној хуманитарој акцији коју спроводи Актив жена СНСД-а Добој, а пакетићи су обезбијеђени донацијом чланица предсједништва Актива.

„Нова година и Божић су дани даривања, када свако дијете заслужује да осјети радост и топлину. Данас, на Мали Божић посјетиле смо осам вишечланих породица које су у статусу социјалне потребе, а ријеч је о укупно 40 дјеце“, рекла је Лукићевa.

Она је додала да су те породице јако сиромашне и заслужују пажњу локалне заједнице, као и потребу да се анимира јавност и надлежне институције, посебно Центар за социјални рад у Добоју, да би се тим породицама помогло у рјешавању њихових основних животних потреба.

Предсједница Актива жена СНСД-а Добој Дијана Каленић каже да је ова организација препознатљива по свом хуманитарном раду.

„Празници су увијек прилика за дијалог, помагање и уважавање, те ће и у наредном периоду бити организоване сличне хуманитарне акције које би требало да подстакну градску власт на системски приступ и адекватнију подршку и помоћ вишечланим породицама“, најавила је Каленићева.

Архива