Влада Српске ћe увијек подржати пројекте из области здравства

08.01.2017 Актуелно

Цвијановићева је истакла да је такав и „Пројекат реконструкције и опремања Централног медицинског блока и изградње Сјеверног крила Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске“, који је амбициозан и реализује се предвиђеном динамиком.

Она је подсјетила да је прије годину дана отворено јужно крило УКЦ-а, али и да је изграђена нова болница у Бијељини и у Невесињу, као и најава изградње болнице у Источном Сарајеву.

„Драго ми је што ово не значи само нови простор и бољи услови рада, већ и промјену начина функционисања у организационом, али и у менталном смислу што нам је веома потребно и у области здравства и у другим сферама у друштву“, рекла је Цвијановићева новинарима након обиласка двије етаже Централног медицинског блока УКЦ-а које су реконструисане и опремљене.

Министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић рекао је да је ово један од највећих пројеката у области здравства који се ради по европским сандардима.

„Динамика иде планираним током без икаквих назнака да би могло бити кашњења. Планирамо да пацијенти са локације хирургије у што краћем року пређу овдје да би имали адекватне услове лијечења“, рекао је Богданић.

Он је навео да у том смислу Влада, ресорно министарство, УКЦ и извођач радова улажу напоре да не би било никаквих потешкоћа.

„Веома је тешко радити на такозваном “живом објекту“ гдје истовремено имате грађевинске радове и смјештене пацијенте и гдје мора постојати потпуно разумијевање свих учесника“, рекао је Богданић.

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић констатовала је да су досадашњи радови изведени у складу са инвестиционо-техничком документацијом, што је потврдила и комисија за технички пријем.

Она је додала да је комисија предложила издавање употребне дозволе.

Обиласку нових просторија присуствовао је и предсједник Републике Српске Милорад Додик и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

Архива