Високо судско и тужилачко вијеће у БиХ није легално успостављено

13.01.2017 Актуелно

„ВСТС је измишљен само да би странци мешетарили њиме у почетним годинама и да би спровели реформу правосуђа. И данас то није успјело, јер постоје поданици у правосуђу који само чекају шта ће им странци рећи“, рекао је Додик новинарима након божићног пријема у касарни „Козара“.

Он је истакао да се у вези ВСТС-а потребно вратити у уставне оквире.

„Уколико нема уставних позиција у чему је смисао ове земље. Умјесто да исправљају грешке љуте се на нас који указујемо на њих. Прецизно пише да БиХ има девет надлежности, да све оно што јој није дато припада ентитетима и да је правосуђе надлежност ентитета, а онда санмозвани странац то промијени, чега ми је доста“, додао је Додик и напоменуо да странци показују да не постоји држава БиХ, јер свака суверена држава нема стране судије.

Говорећи о Споразуму о стабилизацији и придруживању, Додик је рекао да је привреда БиХ „убијена“ мјерама протекционизма ЕУ.

„ЕУ је јача и стабилнија, а онда нам овдје освајају тржиште. БиХ је изгубила због европског пута милијарду КМ, а посредне штете у привреди биће много веће. Вјерујем обећањима о помоћи савезног министра Њемачке“, закључио је Додик.

Архива