Видаковић: Изетбеговића подржава само још СДС

12.01.2017 Актуелно

„То показује и најновија Говедаричина изјава да ‘распад БиХ није могућ без рата’. Ту реченица навикли смо да слушамо од бошњачких лидера из Федерације БиХ, некада Хариса Силајџића и Мустафе Церића, а данас од челника СДА и предсједника СДС-а Вукоте Говедарице. Забрињавајућа је чињеница да се предсједник СДС-а сврстао у ред ових истомишљеника“, истакао је Видаковић.

Он је оцијенио да је неопходно да се одговори на питање ко би то волио да дође до таквог расплета догађаја, како је то Говедарица навео, и да ли се можда овом изјавом из Сарајева Републици Српској пријети ратом.

„Што се нас из СНСД-а тиче, наша основна политика је била и остаће политика мира и стабилности, поштовања изворног Дејтонског споразума, политика враћања одузетих надлежности и јачања аутономије Републике Српске. Република Српска је трајна и неупитна. Мир и Република Српска немају алтернативу. Све друго, па и БиХ, има“, истакао је Видаковић у изјави Срни.

Он је истакао да је Говедеричина изјава потпуно супротстављена основним националним интересима Републике Српске, те да долази у невријеме када је Српска изложена перманентним нападима изнутра и међународним притисцима, када високи представник прави невиђене дипломатске скандале поредећи Дан Републике Српске са даном оснивања злочиначке НДХ.

„Умјесто оваквих непромишљених изјава, боље би било да се покаже апсолутно национално јединство свих политичких партија из Републике Српске“, поручио је Видаковић.

Архива