Српска намјерава да гради односе са новом америчком администрацијом

21.01.2017 Актуелно

Честитајући новом предсједнику САД Доналду Трампу званично ступање на дужност, Цвијановићева је изразила задовољство што је била у прилици да као предсједник Владе Републике Српске присуствује његовој инаугурацији у Вашингтону.

Цвијановићева је за РТРС изразила увјерење да се доласком нове америчке администрације праве путеви за неку нову политику на глобалном плану.

Она је нагласила да је Српска, упркос томе што је била притиснута одређеним неправдама, неразумијевањима и исфрабрикованим вјештачким темама, годинама у САД градила контакте са многим људима.

„Наше задовољство је тиме веће што људи са којима смо градили пријатељство и којима смо покушавали да објаснимо и укажемо шта је БиХ и на који начин се може најбоље кретати у будућности, сада заузимају веома важне позициције у новој америчкој администрацији“, рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да Српска намјерава додатно да изграђује те односе, охрабрена чињеницом да нова америчка администрација има реалну слику када је у питању глобална ситуација и разумијевање за оно што су проблеми Балкана, а самим тим и БиХ.

„Нећемо пропустити ни једну прилику, као што ни данас нисмо пропустили да будемо у Вашингтону и да са нашим саговорницима разговарамо. Осим разговора и сама чињеница да смо присуствовали данас овом великом догађају показује колико нам је стало да и свијет и Америка и наше окружење буде боље и вјерујем да ће тако и бити“, рекла је Цвијановићева.

Упркос бројним спекулацијама у вези са одласком на Трампову инаугурацију делегације из Републике Српске, коју је предводила премијер Жељка Цвијановић, а у којој је била и супруга предсједника Српске Сњежана Додик, глас Српске чуо се данас у Вашингтону.

Архива