Стевановић: Масовност нам даје снагу и право да славимо 9. јануар

08.01.2017 Актуелно

Умјесто парастоса, који се према српским православним обичајима не служи од Божића до Богојављења, на Споменик за 1.080 погинулих бораца у одбрамбено-отаџбинском рату положени су вијенци и цвијеће као знак захвалности за све оне који су своје животе уградили у темеље Републике Српске.

Вијенце и цвијеће на Споменик су положили представници града Зворника, Центра јавне безбједности, породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила, ратних војних инвалида, борачке организације, посланици у Народној скупштини Републике Српске, одборници Скупштине града и гости.

Градоначелник Стевановић изразио је задовољство масовним присуством на полагању вијенаца и цвијећа на Споменик, истичући да је управо та масовност порука која даје снагу и право да се обиљежава 9. јануар – Дан Републике Српске на свим нивоима.

„Масовност је потврда да обиљежавање Дана Републике Српске и на локалном нивоу и те како има смисла. Тим показујемо јединство српског народа у обиљежавању кључних датума, показујемо да смо сви као један кад је питању рођендан Републике Српске, кад је у питању њено очување и наше будућности на овим просторима“, рекао је Стевановић.

Истичући да се обиљежавање Дана Републике Српске слави скромно као и претходних година, али без намјере да се пркоси било коме, Стевановић је нагласио да су и Зворник и Република Српска отворени за све који овдје хоће да живе у миру, да подижу дјецу, породицу, односно своје потомство.

Честитајући 25-ту годишњицу Републици Српској и свим њеним грађанима, Стевановић је пожелио да Српска вјечно живи и да њен рођендан наставе да славе њени житељи и њихови потомци на стотине година.

Архива