Трајно неприхватљива оцјена Изетбеговића да је Српска „настала на геноциду“

15.01.2017 Актуелно

„То показује амбицију Бакира Изетбеговића да је он Босна – наравно да он није БиХ. Нека му је сретно у тој Босни у којој он јесте Босна“, рекао је Додик данас новинарима у Трну код Лакташа.

Додик је истакао да Бакир Изетбеговић овдје није БиХ, већ само бошњачки члан Предсједништва БиХ, како је то и речено и ништа више.

Говорећи о веб страници Предсједништва БиХ на којој се налази говор Бакира Изетбеговића са презентације пројекта „Геноцид над Бошњацима 1992-1995“, у оквиру кога се, између осталог, наводи да је у Приједору почињен геноцид, што ниједна правосудна институција није потврдила, Додик је рекао да је овакав Изетбеговићев иступ велика злоупотреба, којом треба да се баве други.

Он је оцијенио да је очигледно да је било злочина и нико не може то да порекне, али све ово вријеме бавећи се тим питањем говори колико су неки разочарани или острашћени у том погледу.

Додик је рекао да би за сваки ратни сукоб, па и овај који се десио у БиХ, било довољно да они који су одговорни за страдање да одговарају. Он сматра да се и тај процес приводи крају.

Додик је истакао да се сада чује и види нови политички процес који иде за тим да неке људе, односно читав један народ, доводе у позицију да га оптуже или призивају неке карактеристике које не стоје.

„Наравно да се није десио геноцид, без обзира на амбицију Бакира Изетбеговића којег сам видио тамо са Насером Орићем, јер он сматра да то има право и да то за Бошњаке не би требало да буде никакав проблем. Ја морам да кажем да су то чисте измишљотине што се тога тиче и не може се говорити о геноциду, али се може говорити о страдању којег је било на свим странама“, нагласио је Додик.

Он је рекао да је чињеница да у Сарајеву никада нису испитани Казани и много чега другога шта се тамо Србима дешавало, што говори о томе да постоји скривена намјера са њихове стране и игнорисање страдања других, а само фаворизовање својих страдања.

Архива