Додик – владика Јефрем: Наредних седмица рад на изградњи Руско-српског центра

06.01.2017 Актуелно

Додик је након данашњег састанка са Његовим преосвештенством епископом бањалучким Јефремом у Бањалуци позвао људе на окупљање око тог пројекта и идеје.

Он је оцијенио да је српска православна вјера дала несумњив допринос најважнијим цивилизацијским вриједностима, те да СПЦ управо у Српској остварује ту своју визионарску мисију.

„Српска са СПЦ и другим вјерским заједницама има одличну сарадњу, али је природно да СПЦ која окупља највише људи у Српској има подршку адекватну томе“, рекао је Додик.

Он је нагласио да Република Српска остаје слободна и приступачна за све без обзира на вјеру и нацију, те да Срби Српску доживљавају као одраз и исказ своје слободе.

„Српска није уперена ни против Бошњака, ни против Хрвата, ни против било кога ко је другачији, већ на то да се афирмише управо оно што је и вриједност српске православне вјере, а то су мир, саборност, породица, љубав међу људима, слобода, живот“, рекао је Додик.

Он је честитао Божић владици Јефрему, свештенству и свим људима и вјерујућем народу, истичући да су прославу овог великог хришћанског празника православци одржали, упркос тешким временима, захваљујући СПЦ.

Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем рекао је да је на састанку са предсједником Српске разговарано о текућим проблемима, те констатовано да је сарадња коректна и задовољавајућа.

Епископ Јефрем је изразио жељу да Српска напредује и буде сигурна и моћна заштита свим грађанима, па и православним вјерницима.

Владика је честитао Божић и наступајуће празнике свим вјерницима Епархије бањалучке и предсједнику Српске.

„Желим и да Нова православна година буде срећна, успјешна и благословена свом нашем народу и да Рођење Христово донесе мир у срца, да у душе наше унесе наду, оптимизам, радост, срећу и задовољство што смо дио српског народа и православне цркве“, поручио је Јефрем након састанка са Додиком у Владичанском двору.

Архива