Додик: Вјероватно је неком припаднику Ал Каиде лакше ући у Америку, него мени

13.01.2017 Актуелно

„Углавном, сувише је кратко вријеме да бих сада потврдио авионске карте, да их уплатим, да резервишем хотел. Иде још људи са мном, то није мали новац. Нисам могао да прихватим да се то све плати са неизвјесношћу добијања визе и да, са друге стране, због тога трпи буџет Републике Српске. Сад ми је жао што сам уопште поднио захтјев за визу“, изјавио је Додик за „Независне новине“.

Он је узразио увјерење да ће с новом администрацијом имати бољи контакт.

„Што се тиче овог тренутка, нисам хтио да тргујем с интересима Републике Српске, и то некима у Амбасади САД у Сарајеву није одговарало, и зато сам 15 дана чекао визу, што је невјероватно. Вјероватно је неком припаднику Ал Каиде лакше ући у Америку, него мени“, нагласио је предсједник Српске.

Додик је обавијестио организаторе свечаности поводом инаугурације новоизабраног предсједника САД Доналда Трампа да је, нажалост, морао да откаже најављени долазак у Вашингтон, јер још није добио визу за улазак у САД.

„Предсједник Републике захвалио је за позив који је примио да учествује у свечаности поводом инаугурације новоизабраног предсједника САД Доналда Трампа. Сам пут изискује више дана за припрему, а недобијање визе је онемогућило да се исте благовремено учине“, саопштено је раније из кабинета предсједника Српске.

Предсједник Додик је, уз изразе захвалности, пренио и очекивање да ће се са људима из нове администрације предсједника Трампа срести у најскорије вријеме и да одгађање сусрета из наведених разлога неће спријечити изградњу конструктивнијих односа и бољег разумијевања, наведено је у саопштењу.

Архива