Додик: У понедјељак нови састанак владајуће коалиције

26.01.2017 Актуелно

„Јуче смо потврдили да смо партнери за 2018. годину за опште изборе и, у том погледу, се припремамо“, рекао је Додик данас новинарима у Бањалуци.

Он је навео да је на јучерашњем састанку владајуће коалиције било ријечи о функционисању коалиције и припремама за изборе 2018. године, али и о оперативним питањима као што је ситуација у предузећу „Путеви Републике Српске“.

„Дефинитивно смо утврдили став да је сваки директор у јавном сектору који буде имао завршни негативан рачун сам себи потписао оставку, без обзира на то којој партији припада“, истакао је Додик и напоменуо да у коалицији неће бити проблема када је ријеч о томе.

Он је додао да ће резултати рада бити познати крајем фебруара.

„Наравно да је потребно да функционишу предузећа као што су `Путеви`, али током ових елементарних непогода путеви су, према општој оцјени, били добро очишћени и та служба је функционисала добро, иако тамо има других проблема, и остаје да то ријеше Влада и коалиција“, сматра Додик.

Додик је нагласио да је на састанку коалиционих партнера разговарано и о сарадњи са општинама.

Представници владајуће коалиције СНСД-ДНС-СП разговарали су јуче у Бањалуци о даљим плановима и активностима у контексту функционисања јавних предузећа у Републици Српској у наредном периоду.

Архива