Додик: Српска стоји иза својих војника

13.01.2017 Актуелно

„Стајаћемо иза свих припадника овог пука који су испунили законску обавезу. У БиХ, чак и оно што се мислило да је успјело – није, јер и војска, због снажног интервенционизма странаца, показује елементе десуверенизације, гдје команду преузимају неки који нису у оквиру институција БиХ“, рекао је Додик новинарима након божићног пријема у касарни „Козара“.

Он је истакао да је примјетно и мешетарство у Министарству одбране БиХ које објави саопштење за јавност па га повуче и саопшти нешто друго.

„То говори да се више покушава додворити странцима, него да се формира озбиљна структура. Република Српска све ово помно прати и подржава наше припаднике у ОС БиХ и у том погледу ћемо подржавати и настојања да српска компонента у ОС БиХ буде јасно видљива“, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, уколико ово буде угрожено онда ни Српска нема разлога да буде при ранијој сагласности о формирању ОС БиХ.

Он је поновио да ништа не очекује од високог представника у БиХ Валентина Инцка који је „неважна политичка фигура, чија мисија је давно завршена и за кога је веома важно погледати гдје су му били преци у Другом свјетском рату“.

„Од такве протуве ништа не очекујем. Он хода и само прича, а онда се правда као у Хрватској, јер је Хрвате у БиХ девастирао, затим у Аустрији гдје говори да је Српска ово или оно и позива прву даму САД Меланију Трамп да се сјети ко је напао Словенију, што говори да он нема конзистентности, него да му је важно да одржи примања од 25.000 евра мјесечно. Схватио је да то може док га не дирају Бошњаци у Сарајеву“, додао је Додик.

Он је упитао зар је могуће да постоје странци који мисле да ће лидер СДА Бакир Изетбеговић и тројица страних судија у Уставном суду БиХ укинути Дан Републике?

„То нема везе ни са чим и не могу нам укинути ништа. Овдје јесте концепт једне државе и нације, што неће проћи. у БиХ се само може реално прихватити да постоји Република Српска са Дејтонским правима“, закључио је Додик.

Архива