Додик: Биће прилике за посјету Америци

15.01.2017 Актуелно

Додик је у изјави новинарима у Трну код Лакташа подсјетио да је ријеч о једној ситуацији која је ескалирала у моменту када су неки званичници старе америчке администрације видјели његово име у оквиру свечаности инаугурације новог америчког предсједника Доналда Трампа.

Он је рекао да је стара америчка администрација настојала на неки начин да спријечи његов одлазак у САД, истичући да он није желио да тргује интересима Републике Српске.

„Од мене је тражено да одустанем од иницијативе у вези са Уставним судом БиХ, да престану активности у вези са доношењем закона о Уставном суду БиХ и да се оградим од политике СНСД-а око нашег документа политичке процјене, а што сам ја одбио“, каже Додик.

Предсједник Српске рекао је да вјерује да ће садашњи амбасадор САД у БиХ врло брзо отићи из БиХ након чега ће се створити услови за добијање визе за САД.

На питање да ли је размишао да са пасошем Србије затражи визу за САД, Додик је рекао да је сигурно да пасош БиХ неће користити у наредном времену и да ће га се јавно одрећи, закључујући да има пасош Србије којег ће користити.

Архива