Додик: 9. јануар остаје Дан Републике Српске

15.01.2017 Актуелно

„Догађаји који су се дешавали у вези са Даном Републике Српске на најбољи могући начин говоре о томе да је народ то прихватио“, рекао је Додик данас новинарима у Трну код Лакташа.

Коментаришући најаве бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да ће наставити са оспоравањем 9. јануара – Дана Републике Српске, Додик је истакао да Изетбеговић може да ради шта хоће, али да 9. јануар остаје Дан Републике Српске.

Он је рекао да никада није ни покушао да промијени неки бошњачки празник.

„Наравно 1. март није празник БиХ, а они могу да га славе колико хоће. То није дан који ћемо ми икада прихватити“, тврди предсједник Српске и додаје да је овдје проблематично то што су странци тако безочно прихватили да се петљају у унутрашње ствари.

Додик је нагласио да је поносан када је видио, путујући Српском и у Брчком, на многим кућама истакнуте заставе Републике Српске и Србије, истичући да га је то испуњавало радошћу.

„То је сасвим логично и примјерено и никога не бих требало да дира. Ми имамо право на славље“, напоменуо је предсједник Републике Српске.

Додик је рекао да му је драго што је предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић био конструктиван за вријеме церемоније обиљежавања 9. јануара, Дана Републике Српске.

Он је навео да исто тако постоји много проблема са Иванићем у вези са његовим нечињењем или пропуштањем многих ствари да учини, а што се могло видјети у прошлости на нивоу БиХ.

„У том погледу ја сам увијек спреман да сарађујем када је ријеч о видљивом интересу Републике Српске и у том погледу ми је драго што се опозиција окупила око 9. јануара, Дана Републике Српске“, поручио је Додик.

Архива