Цвијановић – Новалић: Ускоро заједничка сједница двије владе

25.01.2017 Актуелно

Цвијановићева је навела да је на састанку речено да ће бити формиране радне групе које ће се бавити инфраструктуром, али и изградњом ауто-пута Сарајево-Београд.

„Да бисмо предуприједили одређене ствари и ријешили недоумице о ауто-путу Сарајево-Београд формираћемо радну групу. Радна група ће се опредијелити која траса је најбоља, али смо данас разматрали и неку трећу варијанту за трасу ауто-пута“, појаснила је Цвијановићева.

Она је рекла новинарима да је разговарано и о пореским законима и унапређењу пословног амбијента, те подсјетила да је Република Српска испунила све обавезе важне за сарадњу са Међународним монетарним фондом /ММФ/.

„Разговарали смо и о хармонизацији одређених прописа у ФБиХ са оним у Републици Српској, али и евидентирања неких ствари које постоје у ФБиХ, а за које у Српској цијенимо да би требало да имамо идентична рјешења“, додала је Цвијановићева.

Премијер Српске очекује да ФБиХ заврши обавезе које има према ММФ, наводећи да нема условљавања између двије владе, него да се разговара отворено о свим стварима, међу којима је и увођење акциза.

„Бавили смо се данас и анализом Закона о раду, Закона о јавној управи, као и реструктурисању ‘Жељезница’, гдје Републику Српску чека нешто сложенији посао него ФБиХ“, каже Цвијановићева, додајући да је на састанку било ријечи и о јавним предузећима.

Новалић је нагласио да је уходан формат састанака влада ФБиХ и Републике Српске на којима се разговара о важним питањима с циљем побољшања животних услова грађана.

„Без обзира да ли су кризна или мање кризна времена, владе ФБиХ и Републике Српске синхронизовано раде на побољшању живота грађана. На састанку усаглашавамо будуће кораке, дио њих је из Реформске агенде, а циљ је хармонизација прописа и пословног окружења у два ентитета“, рекао је Новалић, оцијенивши да је сарадња двије владе одлична.

Архива