Чланови МCД Градишкa дијелили грађанима заставе Српске

08.01.2017 Актуелно

Предсједник младих СНСД-а Градишка Денис Шулић рекао је да млади социјалдемократи шесту годину, уочи рођендана Републике Српске, организују разне манифестације да би се послала порука јединства и снаге Српске.

Он је навео да су грађанима данас дијелили заставе Републике Српске јер сматрају да на Дан Републике све институције, али и грађани треба да истакну заставе на кућама и становима.

„Република Српска је кућа у којој живимо и коју сви радом и залагањам треба да градимо, без обзира на националну и вјерску припадност“, поручио је Шулић.

Начелник општине Градишка Зоран Аџић рекао је да сви треба да подрже Републику Српску и обиљеже њен рођендан јер је Српска најсветија тековина створена са ове стране Дрине.

„Републику Српску створили су борци и грађани с циљем да српски народ сачува свој идентитет на овим просторима и створи своју Републику у којој може равноправно да живи са свим другим народима“, истакао је Аџић и додао да су у Републику Срспку добродошли сви који желе да поштују њен устав и њене законе.

Он је нагласио да српски народ само жели да живи равноправно са осталим народима и да му нико не може оспорити право да слави рођендан Републике Српске.

Поводом Дана Републике Српске, код централног спомен-обиљежја погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у Градишци сутра од 11.00 часова биће служен парастос и положени вијенци.

Архива