Суд и Тужилаштво БиХ врше „пузајућу сјечу“ свих важних Срба у Српској

08.12.2016 Актуелно

„Данас имате опште истраге у Републици Српској свега и свачега. Данас је страх од тужилаштва и тога шта раде муслимани“, рекао је Додик новинарима у Београду, након састанка са премијером Србије Александром Вучићем.

Коментаришући иницијативе о референдуму о раду правосуђа БиХ, Додик је навео да су Суд и Тужилаштво БиХ намјештени да суде Србима за наводне ратне злочине, да не пресуђује за друге, а да све Србе, које нису успјели, по њима, „да огрезну у ратном злочину“, направе лоповима и криминалцима, зато што су живи и зато важни у нечему.

Додик је рекао да је „ударено“ на 10 најважнијих фирми у Српској, на фирме из финансијског сектора као што је Инвестиционо-развојна банка Републике Српске, као и на најважније компаније у реалном сектору попут „Интеграл инжењеринга“, гдје се 10 година „не скидају“ са истраге на једном предмету.

„Завршите једном! Како је могуће да нешто траје 10 година у истрази, је ли има или нема одговорности? Међутим, они то држе стално. Њима није најважније да пресуде, него да држе атмосферу сталног прогона“, оцијенио је Додик.

Он је навео да је то исто оно што су Турци радили у Србији, када су једног дана одлучили да сијеку све кнезове.

„То је ова пузајућа сјеча свих важних Срба у Републици Српској. Наравно, нађе се неколико њих, међу нама, који оду тамо и то је стара српска прича, оду тамо и ставе се и буду њима сервилни `виза ви` неке универзалне борбе против овог или оног“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, ти исти пропуштају то да им сада вршљају муџахедини, којих је све више у БиХ.

„Окрените се и видите која је данас најважнија тема у Сарајеву – масовно усељење Арапа. Ено сада праве истрагу. Када сам ја рекао прије три године да је план да се изграде куће и насеља које ће увести у БиХ 100.000 или 500.000 људи из тог свијета, онда су рекли да сам ја националиста. Па што се ви сада борите против тога?“, рекао је Додик.

Он је навео да се сада у Сарајеву „боре да ли је легално набављена нека кућа“.

„Па није набављена, а 700 кућа које су Арапи направили и купили у околини Сарајева сада се процесуира пред судовима. А када ми, Срби, то укажемо, онда смо националнисти и одмах крене та врста приче против нас“, навео је Додик.

Он је истакао да Српска то неће да трпи и да налази начина на који ће се борити.

„Нама је проблем што имамо подијељеност и што су се Срби, који су сад у заједничким инситуцијама БиХ, одметнули од Републике Српске и тамо врше најбезочнију издају и што су се ставили у функцију Бакира Изетбеговића, а не Српске. Али и то ће проћи. Ништа није за вијек и вјекова“, рекао је Додик.

Он је подсјетио да ће избори бити 2018. године и да вјерује да ће народ то разумјети и изабрати структуру која може да одбрани Републику Српску.

„У том погледу, јака Република Српска има право на свој живот, а нејака Република Српска биће предмет мешетарења многих“, упозорио је Додик, додавши да је он „сваки дан за неки референдум“.

Додик је навео да је некадашњи отправник послова Амбасаде САД у БиХ Николас Хил, када је одлазио, написао на свом „Твитер“ налогу да одлази незадовољан зато што је владајућа муслиманска партија /СДА/ поклопила правосуђе у БиХ и да то не води нигдје добром.

„А кад ми то кажемо, одмах се уједине сви, и међунардна заједница. Али, они увијек кажу ствари када одлазе, неће током мандата. Сви када оду разочарани су са БиХ, сви кажу да смо били значајно у праву. Али, наравно, политика њихових влада се не мијења сваки дан и то можемо да разумијемо“, рекао је Додик.

Архива