Кошарац: Шта је са иницијативом предсједника СДС-а?

13.12.2016 Актуелно

„СДС до данас није упутио такву иницијативу, па бисмо, у јеку најжешћих притисака СДА и Бакира Изетбеговића на Високи судски и тужилачки савјет БиХ у вези са избором предсједника Суда БиХ, жељели да знамо хоће ли бити такве иницијативе“, упитао је Кошарац Говедарицу.

Кошарац је оцијенио да постоје само два разлога због којих СДС још није упутио најављену иницијативу у парламент БиХ.

„Или су Младен Босић и Александра Пандуревић отказали послушност Говедарици или је тај тројац добио по прстима од њиховог политичког газде Бакира Изетбеговића“, рекао је Кошарац Срни.

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ оцијенио је да је Изетбеговић, након краткотрајног предаха изазваног тешким поразом СДС-а на локалним изборима и одласком Младена Босића са чела СДС-а, поново преузео пуну контролу над политиком те странке.

„Све су прилике да Бакир Изетбеговић и даље контролише врх СДС-а јер су у посљедње вријеме настављени оркестрирани напади Изетбеговића, Босића и Пандуревићеве на Републику Српску и њене институције, посебно на институцију предсједника Републике Српске“, упозорио је Кошарац.

Он тврди да је лако доказати да је ријеч о истој политичкој кухињи, која, уз помоћ једног броја страних дипломата у БиХ, више од двије године интензивно ради на урушавању институција Републике Српске.

„Десет питања која је у јучерашњем саопштењу СДА упутила предсједнику Републике Српске Милораду Додику као јаје јајету личе на лажне оптужбе које су у протекле двије године износили губитници из СДС-а. Странци и Бакир су дириговали, СДС слијепо слушао, а народ у Српској препознао и жестоко казнио на локалним изборима“, нагласио је Кошарац.

Он је Изетбеговићу поручио да би му, умјесто постављања питања предсједнику Републике Српске Милораду Додику, било важније да потражи одговоре на оптужбе о убиству српског свата, ратним злочинима „Шева“ или послијератним убиствима с потписом бошњачке мафије, како тврди упућени Фахрудин Радончић.

„Што се СДС-а тиче, ускоро ће добити још једну прилику да нам се придруже у захтјеву за доношење закона о Уставном суду БиХ и избацивању страних судија из тог суда. Од њих ћемо тражити да не учествујемо у доношењу одлука у заједничким институцијама, све док се тај закон не донесе. Ако одбију, биће јасно да су били и остали слуге Бакирове“, закључио је Кошарац.

Архива