Радојичић: Ускоро приједлог одлуке о реструктурисању градског дуга

17.12.2016 Актуелно

Радојичић је током данашњег разговора са представницима турске групације „Сетас“, који су изразили интерес за реализацију и финансирање више инфраструктурних пројеката, нагласио да би Скупштина града на сједници 27. децембра требало да донесе одлуку о реструктурисању постојећих кредитних задужења Бањалуке.

„На основу тога биће расписан међународни јавни позив за реструктурисање градског дуга који ће, подијељен у више лотова, бити отворен 45 дана. На овај начин створићемо услове да већ у идућој години покренемо више развојних пројеката у Бањалуци пошто ћемо остварити значајне уштеде у буџету“, навео је Радојичић.

Он је прецизирао да тренутна кредитна задужења града износе око 80 милиона КМ и додао да су неки раније подизани кредити имали каматне стопе и до осам одсто, док је данас просјечна камата за оваква задужења и дупло нижа, саопштено је из Градске управе Бањалука.

Радојичић је напоменуо да је о томе јуче разговарао са директорима свих комерцијалних банака позивајући и потенцијалне иностране кредиторе да се пријаве на јавни позив за реструктурисање градског дуга.

Архива