Промовисано четврто издање монографије „Бањалука“

14.12.2016 Актуелно

Пејашиновић је оцијенио да је ријеч о новој и динамичној промоцији, која је направљена уз помоћ технолошких иновација и глумаца Народног позоришта Републике Српске Душка Мазалице и Александра Бланића.

„Ово издање је, у односу на прво, добило 40 нових страница, јер Бањалука доста пулсира, те су манифестације као што је „Виносаур“, „Демофест“ или бањалучки полумаратон заслужиле да се нађу у новом издању монографије“, рекао је Пејашиновић новинарима прије почетка промоције.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић оцијенио је да четврто издање књиге показује да она има своје читаоце, као и да град има нових садржаја и догађаја које је потребно забиљежити и сачувати.

„Ова књига је и поклон који радо дајемо домаћим и страним гостима, јер је написана двојезично и представља питко штиво са информацијама о Бањалуци“, рекао је Радојичић.

Он је додао да је један од циљева Управе града Бањалука да има значајну улогу у сљедећем издању ове монографије тако што ће осмислити нове садржаје и догађаје у Бањалуци које ће бити потребно смјестити на странице монографије.

„Књига је свједочанство о прошлим временима за будућа покољења и колико будемо успјешни у раду, толико ће бити нових страница“, рекао је Радојичић.

Архива