Промовисан 29. број часописа „Аргументи“

21.12.2016 Актуелно

Главни уредник часописа Милан Љепојевић рекао је да се аутори у „Аргументима“ баве, између осталог, локалним изборима у БиХ, али и предсједничким изборима у САД.

„Локални избори потврдили су континуитет постојања Републике Српске и грађани су осудили издају интереса Српске“, рекао је Љепојевић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Члан редакције часописа Вања Малиџан рекао је да је СНСД са коалиционим партнерима добио двотрећинску побједу на локалним изборима када је ријеч о начелничким и градоначелничким мандатима, те да је та странка убједљиво побиједила када је ријеч о одборничким мандатима.

У раду „Бриљантна побједа СНСД-а“, Малиџан наводи да је СНСД остварио најбољи резултат у апсолутном броју гласова, први пут прешавши цифру од 200.000.

Члан редакције „Аргумената“ Бранимир Куљанин наводи да је Њемачка талац тренутне и ранијих америчких администрација, које су свијет довеле на ивицу новог свјетског рата, јер политиком ширења НАТО-а и ЕУ до границе са Русијом, Њемачку увлаче у сукоб са Москвом.

„Ту сумануту политику треба прекинути. Побједа /Доналда/ Трампа на предсједничким изборима у САД даје наду свијету да до тог сукоба неће доћи, односно да ће се промијенити и однос САД према НАТО-у и Русији“, рекао је Куљанин, који је у раду „Куда даље – САД и свијет послије избора“ навео да су на глобалном плану присутне три силе: Русија, Кина и САД.

Он је подсјетио да је Запад водио антисрпску политику да би потиснуо Русију са Балкана, јер су Срби њени главни савезници, те поручио да је будућност српског народа у заједници са Русијом, а не у ЕУ.

У раду „Националне мањине у Републици Српској“, члан редакције часописа Саша Мићин навео је да је Балкан веома често представљао додирну тачку различитих етничких група, те да су припадници неких од народа, данашњих националних мањина у Српској, пристизали на ове просторе већ од 12. вијека.

„Проблематика права и положаја националних мањина на једној територији сигурно није једноставан проблем, већ сложен и захтијева детаљнију анализу и осјетљив приступ“, навео је Мићин.

Архива