Предсједник Српске поднио захтјев за редовну визу у Амбасади САД

27.12.2016 Актуелно

„Из процедуралних разлога раније сам поднио захтјев за дипломатску визу, али је мој захтјев одбијен уз образложење да не представљам органе БиХ и да ми због тога не може бити издата та виза, коју сам, иначе, раније редовно добијао“, истакао је Додик.

Он је новинарима у Источном Сарајеву изјавио да се данас обратио са захтјевом за издавање редовне визе и изразио увјерење да ће је добити у наредних дан-два како би могао да отпутује у Вашингтон у другој половини јануара и учествује на одређеним свечаностима поводом инаугурације новог предсједника САД Доналда Трампа.

„Спекулације у вези са тим су почеле и прије него што је потврђена било каква вијест о томе. Они који то оспоравају, чине то из неких својих разлога. У сваком случају, захвалан сам мојим пријатељима који се налазе у блиском окружења америчког предсједника Трампа што су ми упутили позив“, истакао је Додик.

Он је изразио очекивање да ће добити визу, јер сматра да је политика коју води била усмјерена ка поштовању слова Дејтонског споразума.

„Као човјек који представља Републику Српску, сматрам да је политику коју водим била усмјерена ка поштовању слова Дејтонског споразума и од тога нисмо одустали“, истакао је предсједник Српске.

Архива