Подршка актуелној власти Србије која иде правим путем

08.12.2016 Актуелно

Он је на конференцији за новинаре након састанка са премијером Србије Александром Вучићем рекао да он не може да каже да ли ће садашња власт у томе успјети или неће, али да се њему чини да она иде правим путем, те да ће он тај пут подржати.

„Одлучиће владајућа структура ко ће бити кандидат, а тај кандидат има нашу подршку“, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, Србија ће рећи ко су кандидати, а Српска ће из односа које има са Србијом, а који је, како је рекао, најбољи однос, да се опредијели о подршци.

„Актуелна власт има нашу пуну подршку. Предсједнички избори су ствар Србије. Ми ћемо увијек бити на страни народа и побједе која ће бити остварена на тим изборима“, рекао је Додик.

Он је истакао да као човјек може да свједочи о напретку Србије под руководством премијера Александра Вучића и предсједника Томислава Николића и садашње власти и да као „човјек и Србин има право да каже своје мишљење“.

„Дакле, ова групација људи је владајућа политичка партија која ће једног дана дати свог кандидата и он ће бити званични кандидат. Зна се како се у Србији кандидује. Не могу ја да кандидујем. Ја могу да дам своје мишљење“, истакао је предсједник Српске.

Он је подсјетио да је на ранији упит шта мисли о актуелном предсједнику Србије Томиславу Николићу рекао да мисли све најбоље као и о садашњој власти Србије која је дала Србији нови подстицај и нову димензију у развоју.

„То што у Србији има неких који то не виде на тај начин, то је друга ствар. Ми са ове дистанце из Бањалуке видимо да је Србија ојачала и вратила свој међународни положај и да је ушла у битну ствар – стабилизацију финансија што је битно за њену моћ на међународном плану. Ми то видимо и за нас је то довољно“, поручио је Додик.

Према његовим ријечима, Србија треба Српској „са растом и са моћи“.

Коментаришући спекулације да је дошло до захлађења односа Вучића и њега, а у контексту чињеница да се нису састали од референдума у Републици Српској, Додик је рекао да они који то говоре желе да се то деси, али да су међусобни контакти Вучића и њега веома чести.

„Састали смо се једном у Београду. Чујемо се. Немојте ви да бринете о томе. Више то они што говоре у јавном простору желе да се то деси него што је то тачно. Овај састанак је то показао и многи други. Чуо сам се са премијером готово сваки други, трећи дан“, рекао је Додик.

Он је подсјетио да је након референдума био у вишедневној посјети Кини и Русији и да објективно није било могуће да се састане са Вучићем.

„Не секирајте се. Добро смо. Здрави – живи. Настављамо да радимо у најбољем интересу за Републику Српску и за Србију“, поручио је предсједник Српске.

Архива