Oдлука Уставног суда БиХ je манифестација зла стpaнацa

09.12.2016 Актуелно

Додик је рекао да је све што они раде у функцији неуспјеха БиХ и концепта који они заговарају у посљедњих 20 година.

„Нико нормалан не може очекивати да Бакир Изетбеговић може Србима да сруши Дан државности и да Срби само климну главом и кажу ОК. Наравно да није у реду и они ту своју одлуку могу да закаче гдје хоће“, рекао је Додик за „Политику“.

Он је оцијенио да је сарадња Српске и Србије веома добра и да Србија треба да настави садашњим путем стабилизације међународних и унутрашњих прилика.

Коментаришући изјаву предсједника Хрватске Колинде Грабар Китаровић да се велики број ратника ислама враћа у БиХ што је испровоцирало оштру реторику између Сарајева и Загреба, Додик је истакао да је склон да вјерује у процјене које дају Хрвати о нараслој опасности од муџахедина, јер су „свети ратници“ ислама 1993. године преко Аеродрома у Загребу долазили у БиХ да би касније сјекли главе Србима“.

Он је рекао да његова ранија упозорења о досељавању Арапа у БиХ нису била никакав авантуризам, већ су била базирана на информацијама које је имао.

„Тада су ме због ових ријечи оптужили за национализам. Све што сам упозоравао показало се као тачно и познато је да више од 50.000 Арапа борави на различитим мјестима у БиХ у недефинисаном статусу, и то је озбиљан проблем“, рекао је он.

Предсједник Српске је казао да Арапи имају снажно упориште, материјалну и логистичку подршку у Федерацији БиХ.

„Уз подршку власти у Сарајеву, само у околини овог града изградили су више од 700 вила које су потпуно изоловане и подсјећају на насеља као што је Маоча. Проблем је што тамо нико не може да уђе“, рекао је Додик.

Архива