Лукач: Очување стабилности биће један од приоритета и у наредној години

28.12.2016 Актуелно

„Сви треба да дамо много више Републици Српској, јер без Српске неће ни нас бити овдје“, рекао је Лукач новинарима након пријема код предсједника Републике Српске поводом 9. јануара – Дана Републике.

Лукач је рекао да ће поводом обиљежавања Дана Републике Српске 9. јануара бити организована до сада невиђена парада припадника полиције у којој би требали да учествују и припадници Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.

Министар је додао да ће полиција Српске бити укључена у обезбјеђење свих других свечаности које ће бити уприличене поводом обиљежавања Дана Републике.

„Наредна година има своје изазове који нас очекују, али се надам да ћемо, бар по ономе што знамо да нас очекује у МУП-у Српске, моћи с тим да се носимо и да ћемо моћи да обезбиједимо све и гарантујемо безбједност грађанима Српске“, рекао је Лукач.

Лукач је рекао да је Оружаним снагама БиХ упућен захтјев за одобрење учешћа Република Српска пука у паради поводом Дана Републике, те да се нада да ће учешће и бити одобрено јер је ријеч о пуку који баштини традицију Војске Републике Српске.

„Ако их неко спријечи да учествују у томе, то свакако неће бити добра порука, ни Оружаним снагама БиХ, ни Републици Српској“, рекао је Лукач.

Предсједавајући Вијећа народа Републике Српске Нада Тешановић у наредној години пожељела је добро здравље свим грађанима Српске поручујући да ће наредна и наредне године бити обиљежене бројним реформама.

„Ова година је била итекако тешка у упркос свим тешкоћама за мене је најважније да смо ипак очували Републику Српску, која је најважнија за нас који у њој живимо“, рекла је Тешановићева.

Лукач и Тешановићева присуствовали су пријему код предсједника Републике за делегације Народне скупштине и Вијећа народа Републике Српске, делегације Владе Републике Српске, представника Републике Српске у заједничким органима БиХ, делегације Уставног суда Републике Српске, делегације правосудних органа Републике Српске, МУП-а Републике Српске и делегације Министарства одбране БиХ, Академије наука и умјетности Републике Српске, борачких организација Републике Српске, пензионисаних генерала, Асоцијације ствараоци Републике Српске, удружења војних пензионера Републике Српске у Оружаним снагама БиХ.

Поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске, Додик је данас у Палати Републике организовао пријеме за спортисте, студенте, награђене ученике, делегације културних и научних радника и представнике издавача из Републике Српске, те делегације Савеза националних мањина Републике Српске.

Током дана биће одржани и пријеми за привреднике, те представнике јавних медија.

Архива