Малиџан: СНСД је наставио са кадровским jaчањем на свим нивоима

28.12.2016 Актуелно

„СНСД је свјестан да је потребно константно подмлађивати политику у Републици Српској и да су Српској потребни политичари који су стасали у савременом друштву, људи за ново вријеме који ће најбоље одговорити на изазове који Српској предстоје. То што смо најјача странка и што велики број наших чланова врши власт на различитим нивоима не смије нам бити изговор за запостављање страначке организације, већ напротив, обавеза да кроз квалитетне програме долазимо до нових људи, најбољих за СНСД, али и заједнице у којима политички дјелују. И овај програм, као и остали које константно проводимо, показује да je СНСД наставио са кадровским јачањем и ушао у фазу кадровске обнове на свим нивоима“, рекао је Малиџан најављујући нови циклус „Школе нових лидера СНСД“ „.

Малиџан истиче да је због великог броја заинтересованих продужен рок за пријем апликација за овај програм.

„Имамо велики број апликаната, што показује да је много наших младих чланова заинтересовано за Школу нових лидера СНСД и због тога смо одлучили да продужимо рок за конкурисање до 15. јануара. Школа нових лидера ће окупити 30 најбољих полазника који ће бити одабрани на конкурсу отвореном за све чланове наше странке млађе од 25 година. Поносни смо на чињеницу да у нашој странци тренутно има 8500 чланова који испуњавају овај основни услов., много више него што неке странке у Републици Српској и БиХ имају укупно чланова. Заинтересовани ће морати да попуне апликациони образац, пошаљу мотивационо писмо, а са свима њима ће бити обављен и интервју“, наводи Малиџан.

Предсједник Савјета ШНЛ је објаснио какав је концепт самог програма.

„Школа нових лидера СНСД је програм политичког образовања за надарене чланове СНСД-а старе до 25 година који обрађује теме неопходне за квалитетан политички и друштвени ангажман младог човјека. Школа нових лидера СНСД“ је једногодишњи образовни циклус у оквиру кога ће полазници кроз 195 часова теоретски и практично обрадити сљедеће теме: организација и рад Савеза независних социјалдемократа, млади и омладинска политика, вјештине презентацијеа, преговарање и лобирање, унутрашња и спољна политика, изборна кампања, медији, односи с јавношћу, јавни наступ. Осим рада током самих модула полазници су обавезни да проводе различите практичне задатке између модула (онлајн тестови, истраживања, писање есеја и чланака и обављање других задатака између модула), за њих ће бити организоване студијске посјете значајним институцијама, а обавиће и праксу у клубовима посланика СНСД“, истакао је Малиџан.

Након што се пројекат Школе нових лидера СНСД 2015. показао успјешним и потребним нашој организацији, сматрамо да Школа мора постати редовна активност наше странке, која ће се организовати сваке неизборне године.

Велика странка као што је СНСД има сталну потребу за стварањем нових кадрова, младих људи који су политички образовани, а који ће постепено преузимати важна мјеста у организацијама МСД-а, АЖС-а и СНСД-а замјењујући наше чланове који се повлаче из политике.

Сви заинтересовани који испуњавају услове, могу попунити онлајн апликацију на адреси: https://goo.gl/jqmCtF

 

Архива