Jединствено у интересу Херцеговине

09.12.2016 Актуелно

Представници свих седам општина источне Херцеговине данас су се, након дуже паузе, окупили за једним столом у Требињу, те анализирали претходни рад и одредили смјернице будућег дјеловања.

„Договорили смо да ћемо наступати јединствено према институцијама, невладином сектору и фондовима за реализацију пројеката значајних за Херцеговину“, рекао је након састанка градоначелник Требиња Лука Петровић, који ће од данас бити предсједавајући Извршног савјета Савеза.

Он је истакао да су сагледали све могућности како би овај савез добио улогу, првенствено, у бољој организованости општина источне Херцеговине и то у области пољопривреде, шумарства, енергетике и инфраструктуре.

Петровић је подсјетио да је најважнији инфрастуктурни пројекат посљедњих година у Херцеговини – изградња новог пута преко превоја Чемерно, била резултат иницијативе Савеза општина источне Херцеговине.

Уколико би се испоштовао ранији договор да херцеговачке општине и град Требиње из својих буџета издвоје по 0,02 одсто средстава, каже Петровић, буџет за 2017. годину мога би да буде око 100.000 марака.

Петровић је појаснио да би од тог новца 37.000 марака ишло на плате двоје запослених, док би остала средства била утрошена на развојне пројекте у Херцеговини.

Архива