Исплата потраживања пољопривредницима почетком године

23.12.2016 Актуелно

Цвијановићева је подсјетила да је пољпривредницима прије два дана уплаћено око шест милиона КМ, те да ће они добијати своје исплате у складу са приливом средстава.

Говорећи о Буџету за наредну годину, она је навела да се данас почело дискутовати о тој теми у Народној скупштини Републике Српске и да ће се тек видјети како ће изгледати коначан буџет.

„Став Владе Српске је такав преточен у Буџет, он је познат са свим овим величинама, износима који се тамо налазе, а да ли ће посланици нешто мијењати или ићи неком другом линијом то не зависи од нас“, додала је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, Буџет је конципиран са релним могућностима, водећи рачуна о бројним категоријама, борцима, пензионерима, пољопоривредницима, социјалној сфери…

Она је нагласила да ће Дан Републике 9. јануара бити прослављен онако како треба, упркос притисцима са којима је суочена Република Српска и разним стварима које долазе од странаца и политичког Сарајева.

„У било ком граду, све што буде у функцији прославе Дана Републике биће најљепше на свијету, јер је нама тај датум најбитнији“, поручила је премијер Српске.

Цвијановићева је нагласила да је став Владе Српске да увијек треба осмишљавати и допуњавати начин на који се обиљежава Дан Републике и да ће она увијек бити на том задатку и све што буде од ње тражено, Влада ће и урадити.

„Говоримо о важној ствари – како садржајно попунити све манифестације и догађаје који треба да буду везани за један тако важан датум као што је Дан Републике. Надам се да нико ништа неће опструисати“, додала је Цвијановићева.

Архива