Одлична партијска и институционална сарадња Српске и Кине

04.12.2016 Актуелно

Видаковић је, након састанка делегације СНСД-а са замјеником директора Одјељења за међународне везе Комунистичке партије Кине задуженом за евроазију Јан Јукинг /Yан Yуqинг/, истакао да ће након повратка у Републику Српску, СНСД кренути са реализацијом договорених активности, саопштено је из ове политичке партије.

Он је истакао да је десетодневна посјета Кини делегације СНСД-а премашила сва очекивања, те поново упутио позив за вишедневну посјету кинеске делегације СНСД-у и Републици Српској.

Саговорници су оцијенили да је сарадња СНСД-а и Комунистичке партије Кине одлична, те да је треба додатно унапређивати у разним областима.

Јукинг је делегацију СНСД-а информисала о начину функционисања Одјељења за међународне везе Комунистичке партије Кине, о програмима који се тенутно реализују и који ће бити реализовани у блиској будућности, те упутила позив да СНСД у њиховој реализацији активно учествује.

Видаковић је нагласио да се СНСД увијек са задовољством одазивао позивима Комунистичке партије Кине за учешће у разним програмима у њиховој организацији, те захвалио на досадашњој сарадњи и позиву за унапређење будуће сарадње, увјеравајући да ће СНСД и убудуће активно учествовати у свим међународним активностима ове партије.

На радном састанку са начелником Одјељења за законодавно планирање Сталног комитета Кинеског свенародног конгреса Ванг Руихе /Wang Ruihe/, делегација СНСД-а је информисана о начину функционисања политичког и законодавног система у Кини.

Делегација СНСД-а и високи званичник Комунистичке партије Кине Ли Јун /Li Jun/ договорили су наредне заједничке активности и узвратне посјете делегација двије партије.

Ли Јун је захвалио делегацији за учешће у овом програму, подсјетивши да је недавно предводио делегацију која се у Републици Српској састала са предсједником Републике Српске и СНСД-а Милорадом Додиком, као и осталим члановима најужег страначког руководства.

Он је захвалио СНСД-у што учествује и подржава план „16 плус један“ и кинеску националну стратегију „Један појас један пут“, те пренио поздраве Додику које му је упутио министар Сонг Тао /Song Tao/, наводи се у саопштењу.

Архива