Додик: Српска ће вечерас показати своје хумано лице

27.12.2016 Актуелно

Додик је истакао да су грађани Српске то своје право лице показали годинама уназад, тако што су били солидарни са другима и помогли им у тренутку када им је помоћ била потребна.

Предсједник Српске је изразио задовољство што је протеклих седам година у оквиру оваквих акција прикупљено око пет милиона КМ, на првом мјесту за помоћ дјеци.

„Оно што је вредније од новца који смо прикупили је оно што смо научили о дјеци и спознали много ствари о њиховим тешкоћама са којима живе“, рекао је Додик.

Он је истакао да Република Српске не треба да изгуби своју хуману димензију, те да треба се окрене и увијек изнова погледа људе којима је помоћ потребна.

„Не смијемо престати бити људи који помажу другима јер за то смо и створени“, истакао је Додик.

Он је изразио захвалност свима који су вечерас издвојили вријеме да буду хумани, те позвао све да наставе помагати свима, без обзира на нацију и вјеру.

Хуманитарна акција „С љубављу храбрим срцима“, под покровитељством предсједника Српске Милорада Додика, одржава се вечерас у Бањалуци с циљем прикупљања средстава за изградњу Центра за превенцију развојних тешкоћа „За мајку и дијете“, за шта је потребно 1.300.000 КМ.

Кабинет предсједника издвојио је 700.000 КМ, док се прикупљање преосталог потребног новца очекује током донаторске вечери и путем хуманитарног броја 1412.

Град Бањалука обезбиједио земљиште за изградњу Центра на Кочићевом вијенцу.

Архива