Додик: Слиједи застој у БиХ ако се не прихвате измјене Закона о Уставном суду

17.12.2016 Актуелно

Додик је рекао новинарима у Градишци да ће бошњачки лидери добити овај приједлог закона и да ће „имати доста проблема да кажу да то не прихватају“.

„Ми не смијемо дозволити да три странца и два Бошњака одлучују о политичком статусу овог народа. Онда је бесмислено све што смо урадили до сада“, истакао је Додик.

Он је навео да је јуче могао да види да су Бакир Изетбеговић и СДА у силазној путањи што се тиче моћи и организације.

„Напустили су их и посланици и не могу да рачунају на своју љубав која је долазила из Турске и на /турског предсједника Таипа/ Ердогана, изгубила им је Хилари Клинтон на изборима…Све се то сложило и њих само одржавају ови из Савеза за промјене, а и он /Изетбеговић/ њих очигледно“, оцијенио је Додик.

Предсједник Српске је навео да је сазнао да нема ни већине у Парламентарној скупштини БиХ, те да она постоји од закона до закона.

„Ако они не желе договор и желе да очувају Уставни суд који ће Србима укидати Дан Републике, нама тај Уставни суд, БиХ и СДА не требају и ми ћемо бранити наше позиције“, рекао је Додик.

Он је бошњачке политичаре позвао на договор и додао да ће сами бити криви за неуспјех БиХ ако то одбију.

„Та ароганција коју показују према Србима, Српској и Хрватима сигурно ће коштати статуса БиХ. Они су приписивали да је политика Слободана Милошевића крива што је неко отишао из Југославије, па су Срби били криви за све живо. А они сада још горе раде, игноришу све уз помоћ странаца и желе да нам наметну рјешења, која нећемо“, поручио је Додик.

Он је нагласио да ће оно што хоће СДА у будућности бити све више ирелевантно.

„Њихова позиција која се заснивала на снази међународног фактора је изгубљена и није оно што се могло видјети претходних година. Ако не науче ту лекцију, онда ће бити потпуни лузери, а колико знам, њихово залагање за БиХ је искључиво у функцији унитаризације, за шта им требају послушни Срби и полтрони као ови из Савеза за промјене“, објаснио је Додик.

Он је оцијенио да представници Савеза за промјене „свакодневно показују полтронство и захвалност Изетбеговићу што их је изабрао да тамо нешто раде и наивно вјерују да народ то неће примијетити“.

„Народ је то већ видио на локалним изборима и ако не промијене политику биће веома кажњени због тога од самог народа на изборима 2018. године“, рекао је Додик.

Он је у том смислу позвао Савез за промјене да промијени политику у интересу Српске и српског народа.

Архива