Додик: Савез за промјене кочи све пројекте из Српске

18.12.2016 Актуелно

„Много је тих одлука које су донијели, а које не одговарају суштини. Сада покушавају са Болницом у Источном Сарајеву. Дали су налог својим људима у разним структурама, па тако и Комисији за жалбе да зауставе сваки пројекат из Републике Српске и то чине“, додао је Додик.

Додик је напомену да је Влада Српске за изградњу Болнице у Источном Сарајеву обезбиједила 55 милиона КМ.

„Умјесто да почнемо да градимо болницу у Источном Сарајеву и то завршимо у рекордном року, ми сада имамо проблеме зато што је само неко рекао – све што долази из Републике Српске зауставите“, рекао је Додик.

Он је додао да је Савез за промјене тако зауставио и пројекте Међународног монетарног фонда и све пројекте на које могу да утичу, што говори о томе каква је њихова намјера према Републици Српској, што их ни у чему не раздваја од СДА.

Додик је напоменуо да странке окупљене око Савеза за промјене нису у протекле двије године проблематизовале ниједно питање на нивоу БиХ, обећавале су, како каже, куле и градове и све слагале, а показале су се неосноване и њихове тврдње о криминализацији руководства Републике Српске јер за то није било доказа.

„Имали су све у рукама да нешто докажу и ништа нису доказали. Сада се љуте ко увријеђене стрине што неко у име њих није нешто учинио да би они могли да јавно говоре о томе. Ради се о томе има ли основа или нема, а не о жељама и фрустрацијама“, истакао је Додик.

Према његовим ријечима, њихова фама о томе да наводно нешто више знају најбоље се види у чињеници да њихови кадрови занемарују питање нарасле опасности од тероризма и вехабизма у БиХ, минимизирају број, значај и покушавају да себи прибаве неке нове облике одлучивања.

„Показали су се као једна стерилна, непродуктивна и неспособна структура која није ништа учинила да се Република Српска боље позиционира и крене даље“, закључио је Додик.

Архива