Додик: РТРС веома важан за укупни медијски одраз Републике Српске

17.12.2016 Актуелно

„Мислим да није било разлога за такво реаговање. Више се радило о неким људима који су добацили неке своје ставове, а предсједник Народне скупштине је то неопрезно изнио у јавност“, рекао је Додик новинарима у Градишци.

Предсједник Српске каже да је РТРС веома важан за укупни медијски одраз Републике Српске, као што су важне и друге медијске куће, додајући да удар на РТРС представља удар на Републику.

„И раније је било сасвим нормално да РТРС прати сваку активност нас који смо у државним органима. Када је Драган Чавић био предсједник Републике, није се „скидао“ са телевизије, али то је било нормално јер је био предсједник“, истакао је Додик.

Он је рекао да се активности предсједника свуда у свијету прате, да је немогуће да у Републици Српској буде другачије.

„Погледајте медије у Америци или у било којој земљи. Прве вијести су увијек о томе шта раде предсједници, шта ради Влада. Тамо гдје се другачије ради, ту нити има државе, нити има власти, нити има било чега“, нагласио је предсједник Српске.

Он каже да у тешким условима раде готово сви медији, али да то говори о томе да није постигнута финансијска консолидација и да постоје проблеми које би требало рјешавати.

Архива