Додик: Изетбеговић најбоља фигура за растурање БиХ

28.12.2016 Актуелно

Додик је оцијенио да је Изетбеговић успио да се завади и са Србијом и Хрватском, те да СДА служи само да штити ужи круг породица у Сарајеву.

„Таква БиХ никоме не треба, ни Бошњацима. Њихова политичка позиција је драматично отежана под вођством Изетбеговића. То ми уопште не смета, али Бошњаци који политички мисле савршено знају о каквој позицији је ријеч“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је навео да Изетбеговић уз себе има Савез за промјене као једину структуру у БиХ која стоји иза тог лидера.

„Не стоји ни његова партија, ни народ, ни /турски предсједник Реџеп Тајип/ Ердоган, ни Клинтонови“, навео је Додик.

Он је рекао да је СДА и њена политика маргинална у Републици Српској, те да је та партија под вођством Изетбеговића ове године изгубила на локалном, глобалном, регионалном и унутрашњем плану.

„Јасно је да је бошњачка структура у Европи и Америци мотивисана Исламском вјерском заједницом и да је СДА директно подржавала Клинтонову на америчким предсједничким изборима. Ту су изгубили снажну подршку, јер су се на директан начин упетљали прије самих избора“, рекао је Додик.

Он је подсјетио да је СДА изгубила изборе за начелника у неколико општина и градова, те четири посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

„Изетбеговић је драматични политички губитник, а /лидер Савеза за бољу будућност/ Фахрудин Радончић, као његов наводни партнер у томе, једва чека прилику да му окрене леђа и освети му се за оно што је овај њему чинио намјештајући разне судске процесе“, рекао је Додик.

Он је навео да Изетбеговић нема шта да се петља у Републику Српску, јер није изабран у њено име, нити представља њен легитимитет у било ком погледу и сегменту, те да је то посао српског члана у Предсједништву БиХ.

Додик је оцијенио да Република Српска није по жељи Изетбеговића, као ни Дан Републике, те да све што се дешава у Српској лидер СДА види очима зла и неуспјеха. „За онога ко мрзи и жели да нешто нестане, не можете да нађете ништа позитивно и добро“, рекао је Додик.

Он је додао да је Српска у години изазова успјела да одржи стабилност институција и економије, те да има раст домаћег производа и индустријске производње, уз смањење незапослености.

„Изетбеговић је као члан Предсједништва био фактор многих неуспјеха у БиХ и од свега што би могло да личи на бољу Српску, учинио да она изгуби прилику и шансу. Тако је одлучио да, у име Српске, његов партнер на нивоу БиХ буде мањинска опозиција која је драматично поражена на локалним изборима“, рекао је Додик.

Он је подсјетио да је Изетбеговић прије неколико мјесеци или годину дана упутио поздрав Муслиманској браћи из Египта, иако су они на другој страни закона у многим земљама.

Додик је рекао да је Изетбеговић својим нечињењем директни покровитељ очувања радикалних елемента у БиХ, те да то не би могао да нема око себе екипу истомишљеника.

Коментаришући то што му је бивши предсједник СДС-а Младен Босић уплатио досуђених 6.000 КМ на име казне због клевете, Додик је рекао да ће тај новац најприје ставити у банку на штедњу са каматом, а да ће на прољеће од тог новца направити забаву за грађане.

„На почетку Господске улице у Бањалуци организоваћемо неколико локалних оркестара, обезбиједити нешто пића и хране да би свакоме ко жели да буде дио те феште било лијепо“, рекао је Додик и подсјетио да му је Босић јуче на рачун уплатио 6.000 КМ.

Он је додао да је то најбољи начин да скрене пажњу јавности на лажи које је Босић износио, између осталог, и посредством медија, те позвао све заинтересоване на забаву о чијем ће термину јавност бити благовремено обавијештена.

Архива